Categories

Vinnare av Diversity Employer Gold 2024

Vi säger grattis och fantastiskt bra jobbat till Preem och Vattenfall Kundservice som i år kammar hem den prestigefyllda utmärkelsen Diversity Employer Gold 2024. I år var det många företag som var med och nominerade just sitt företag till Diversity Employer Gold vilket vi så klart tycker är jättekul.

Läs intervju med Ylva Nyberg, Executive Vice President Communications & Human Resources på Preem samt Caroline Häggström, VD Vattenfall Kundservice Norden.

 

Ylva Nyberg, Executive Vice President Communications & Human Resources på Preem AB

Hur känns det att vara ett av de företag som vinner Diversity Employer Gold 2024?
Det känns jättebra att Women Ahead uppmärksammar vårt arbete och tydliga mål om att öka mångfalden inom företaget med särskilt fokus på kön. Och att vi arbetar för att uppnå en jämn könsfördelning i alla ledar- och tjänstemannaroller samt att öka andelen kvinnor inom vår produktionsverksamhet. 

Hur kommer ni att utannonsera utmärkelsen på Preem?
– Vi är stolta över utmärkelsen och vill berätta om den både internt och i våra externa kanaler.

Vilka tips vill ni ge andra företag som vill arbeta för ökad jämställdhet?
För oss på Preem är mångfald och inkludering inte en isolerad fråga utan ska genomsyra och vara en integrerad del av vår verksamhet, vårt arbetssätt och våra processer. Så vårt tips är att ha ett tydligt uppsatt mål och att arbeta aktivt för att vara en arbetsplats där alla medarbetare kan vara sig själva och där olika perspektiv, erfarenheter och kunskaper tillvaratas. 

Caroline Häggström, VD Vattenfall Kundservice Norden

Hur känns det att vara ett av de företag som vinner Diversity Employer Gold 2024?
-Det känns helt otroligt! Mångfald och inkludering är något vi brinner för och som vi har arbetat aktivt med i många år, och det känns fantastiskt att bli uppmärksammad för det.

  Hur kommer ni att utannonsera utmärkelsen på Vattenfall?
  -Vi kommer att sprida nyheten med stor stolthet i våra interna kommunikationskanaler och uppmuntra våra medarbetare att sprida i sina egna sociala medier. Förhoppningsvis blir det även medialt uppmärksammat. Sen kommer vi självklart att fira detta med pompa och ståt tillsammans med våra medarbetare!

   Vilka tips vill ni ge andra företag som vill arbeta för ökad jämställdhet?

   1. Börja från toppen, ledningen måste äga och aktivt driva frågorna samt leva som man lär

   2. Sätt en tydlig plan

   3. Educate yourselves

   Fler inlägg