Categories

Intervju med Susanne Dahl, VD på Phoenix Contact, som är nominerande till Diversity Employer Gold 2023

Varje år delar Women Ahead ut den prestigefyllda utmärkelsen Diversity Employer Gold. I år är Phoenix Contact nominerande och vi passade på att intervjua Susanne Dahl, VD på Phoenix Contact om utmärkelsen, deras arbete för ökad jämställdhet och tips till andra företag som vill arbeta för ökad jämställdhet och mångfald.

Varför valde ni Women Ahead- som rekryteringsbyrå?

-Vi valde WA som rekryteringsbyrå då vi ville göra en förändring i vårt traditionella rekryteringsarbete. Att arbeta med jämställdhet på allvar redan i rekryteringsprocessen och vara ett företag som satsar framåt med Diversity som ledord. Vi såg att WA hade kompetensen att hjälpa oss med detta.

Vilket har varit den största skillnaden att anlita WA än en traditionell rekryteringsbyrå?

– Vi har haft ett fantastiskt samarbete under de fyra år som jag har varit med och arbetat tillsammans med WA och den största skillnaden är det inkluderande sättet att arbeta på där WA är skickliga på att se utvecklingspotential och möjlig förmåga framåt hos en individ än enbart det som finns i befintlig kompetens hos den sökande. Sedan har vi tack vare väldigt gott samarbete också lärt känna varandra under åren vilket gör att WA idag vet vilken typ av profiler som passar vårt företag och vad som är ”rätt pusselbitar” för att vi ska nå fortsatt framgång.

Vilka tips vill du ge till andra företag som vill arbeta med jämställdhetsfrågan?

– Ta frågan på allvar, gör det inte till en bild på en powerpoint. Det börjar med rekrytering och att skapa rätt förutsättningar för rätt kompetens men måste även vara en fråga som genomsyrar hela organisationens arbete. Och då det börjar med rekrytering är mitt tips att samarbeta med ett proffsigt företag, som WA, för att få hjälp med detta.

Hur känner ni att vara nominerade till Diversity Employer Gold 2023?

– Det är såklart fantastiskt roligt och en ära då detta är en väldigt viktig fråga för oss. Vi är oerhört nöjda med samarbetet och att då få en nominering till Diversity Employer Gold  är såklart ett viktigt kvitto på att det vi satsar på och prioriterar också uppmärksammas och gör skillnad!

Fler inlägg