Categories

Intervju med Henning Sveder, VD på Transtema, som är nominerade till Diversity Employer Gold 2023

Henning Sveder, VD på Transtema


Varje år delar Women Ahead ut den prestigefyllda utmärkelsen Diversity Employer Gold. I år är Transtema nominerande och vi passade på att intervjua Henning Sveder, VD på Transtema om utmärkelsen, deras arbete för ökad jämställdhet och tips till andra företag som vill arbeta för ökad jämställdhet och mångfald.

Varför valde ni WA som rekryteringsbyrå?

När vi satte det självklara målet om 50% kvinnor i ledande positioner på Transtema var det ett naturligt val för mig att anlita en rekryteringsbyrå med inriktning på kvinnor. Vi vill ha de mest kompetenta kvinnorna på marknaden till oss på Transtema och med ert kontaktnät når vi ut till dessa. 

Vilket har varit den största skillnaden att anlita WA än en traditionell rekryteringsbyrå?

Ert kontaktnät är förstås en ovärderlig tillgång och gör att vi snabbt kan tillsätta de vakanser vi har haft ute med rätt erfarenhet. Ni har också varit behjälpliga att få våra kandidater att tro på sig själva och vissa fall anta en större utmaning än vad de från början själva tror att de kan klara av. Utöver det så gillar jag att ni sticker ut och är snabba, det passar mig och Transtema väldigt väl.

Tips till andra företag som vill arbeta med jämställdhetsfrågan.

För mig är det en icke-fråga, klart att vi jobbar mot ett jämställt samhälle. Det gynnar alla i form av ett bättre arbetsklimat, ökad lönsamhet, bättre beslut och en roligare arbetsplats. Sätt tydliga och utmanande mål, och säkerställ att driva frågan varje dag!

Women Aheads grundare, Michaela Sundelin, passade även på att uttala sig om samarbetet med Transtema.

WA har ett nära samarbete med Transtema, vad är det som gör att ni funnit varandra?

Vi gillar deras tydliga linje för att nå målet 50% kvinnor på ledande positioner! De har en plan och ett mål utsatt och jobbarför dagligen för att nå detta. Att anlita oss påvisar att man gör ett aktivt val för att jobba mot jämställdhet och mångfald vilket vi såklart tycker är väldigt roligt och inspirerande.

Transtema har ett tydligt fokus på jämställdhet. Vad tycker du utmärker Transtema i deras arbete?

De är ett fantastiskt exempel på hur man som bolag jobbar inifrån och ut. Det är inte bara prat om jämställdhet utan de agerar. De ger kvinnor förutsättningarna att bli chefer och förstår också viken av att ha kvinnor på ledande positioner oavsett nivå. Detta matchar vår affärsidé. Vi jobbar och skapar jämställdhet tillsammans.

Fler inlägg