Categories

Ny styrelseordförande

Den 1:a september tillträder Fredrik Pürkner som styrelseordförande för Women Ahead.

Women Ahead tar nu nästa steg genom att själva visa vägen för ett mer jämställt svenskt näringsliv.

“För oss känns det viktigt att visa att vi lever som vi lär. Att ha en jämställd styrelse ger säkrare bolag än enkönade styrelser”, säger Women Aheads CEO-founder, Petra Laewen.
“Det känns därför helt naturligt för oss att välja en man som styrelseordförande. En mix av ålder, kön, etniskt ursprung samt personlighet skapar en god balans och ökad kreativitet, fortsätter” Michaela Sundelin, COO-founder.

Women Ahead är en rekryteringsbyrå med fokus på kvinnor inom mansdominerade branscher och organisationer. Sedan starten 8:e mars 2017 har de hjälpt mer än 40 företag att öka upp jämställdhet och mångfald genom att tillsätta kvinnliga chefer och medarbetare.

Fredrik Pürkner har en gedigen erfarenhet av IT-branschen och har framgångsrikt varit med i ett flertal startups, bl.a. Portal som sedan blev uppköpta av ATEA. I augusti var det dags för en ny startup för Fredrik, då lanserades företaget Logic IT tillsammans med andra välkända profiler från IT-branschen.

-Det känns fantastiskt att få denna möjlighet, att vara med att utveckla Women Ahead till nästa nivå ihop med grundarna, säger Fredrik. Petra och Michaela har gjort ett fantastiskt arbete med att sätta bolaget på kartan inom rekrytering och dessutom har de en fantastisk energi och engagemang som smittar av sig mot uppdragsgivare och kandidater. Att få till jämställdheten inom IT- och Telekombranschen har jag alltid upplevt som en utmaning, därför ser jag fram emot att Women Ahead fortsätter sitt ”mission” att driva på en positiv utveckling och förändring med fler kvinnor inom dessa branscher.”

Med Fredriks kompetens och erfarenhet från olika VD-poster och styrelseuppdrag hoppas vi på sikt ta nästa steg i Women Aheads utveckling, säger Petra Laewen

Fler inlägg