Nätverk- och säkerhetstekniker

Exalt växer och behöver förstärkning av fler talanger som brinner för nätverksteknik!

Om tjänsten 

Du kommer att ingå i ett team av tekniker som både arbetar med att upprätthålla driften hos våra nätdriftskunder och som konsulter med t.ex. säkerhetslösningar, routing/switching och trådlösa nät. När du har fått chansen att sätta dig in i våra nätdriftskunders miljö kommer du även att ingå i en beredskapsgrupp enligt ett roterande 24/7/365-schema.

Vi arbetar med produkter från bl.a. Juniper, Arista, Fortinet, HPE/Aruba och Cisco. Bland våra kunder finns t.ex. telekombolag, operatörer, universitet, arenor, stadsnät och fastighetsbolag. Du har nära kontakt med kunderna och planerar till stor del dina dagar själv baserat på kundernas behov, eller i samråd med din chef.

Arbetet utförs dels i våra lokaler och dels hos våra kunder som i första hand finns i Stockholmsområdet, men vi har även en del uppdrag i övriga Sverige. Då flera av våra kunder arbetar med säkerhetsklassad information kommer vi behöva utdrag om dig från belastningsregistret. För vissa kunduppdrag kan även säkerhetsprövning krävas. 

Om Exalt

Exalt är en helhetsleverantör av kommunikationslösningar för företag, stadsnät, operatörer, myndigheter och organisationer. Bolaget är ledande inom design, installation, drift och underhåll av kommunikationsnät på såväl aktiv som passiv nivå. Exalt bildades 2005 av sex nätverkstekniker med bakgrund från Ericsson. Nu har bolaget drygt 30 anställda och omsätter ca 40 mkr. Bolaget har sitt kontor i Sundbyberg och är sedan 2005 noterat på Spotlight Stock Market.

 Verksamheten präglas av en stark värdegrund baserad på samarbete, nytänkande, ärlighet och kvalitet. Dessa värdeord bygger Exalt’s värdemål ”Trygghet & Långsiktighet”. Verksamheten bedrivs inom tre affärsområden; Säker Kommunikation (där samtliga nätverks- och säkerhetstekniker ingår), IT-Infrastruktur och Data Management.

Din profil

Du har ett brinnande intresse för teknik och i synnerhet nätverk- och säkerhetslösningar.

Efter att ha arbetat minst 3-5 år har du samlat på dig både kunskaper och erfarenhet från design, implementation, drift och felsökning av både trådlösa och trådbundna säkra nätverkslösningar. Möjligt att du också valt att certifiera dig inom något teknikområde eller produkt. 

Du gillar utmaningar, att ställas inför problem att lösa och engagerar dig för att hitta den bästa lösningen för våra kunder. Du är noggrann och kollar hellre en gång för mycket än för lite innan du lämnar ifrån dig ditt arbete. Precis som dina nya arbetskamrater är du prestigelös och stöttande, samtidigt som du känner en trygghet i att dina arbetskamrater ställer upp för dig när det behövs. Du kan arbeta både i grupp och individuellt, och sitter gärna och labbar för att utvecklas ytterligare om du får en lucka mellan uppdragen. Det är viktigt att du agerar professionellt, konsultmässigt och bygger förtroende när du träffar kunderna.

Krav för rollen

·        Minst 3 års erfarenhet från liknande arbete

·        Tidigare arbetat med någon eller några  produkter från Cisco, Arista, Juniper eller Fortinet

·        Goda kunskaper inom routing/switching, t.ex. MPLS, BGP, OSPF, 802.1x

·        Goda kunskaper inom trådlösa nät, kanalplanering, site survey

·        Goda kunskaper om säkerhetslösningar inom bl.a. brandväggar och VPN

Meriterande för rollen

·        Certifiering från Cisco, Arista, Juniper eller Fortinet

·        Kunskaper om administration av Linux-OS

·        Kunskaper i Python

·        Kunskaper om passiv nätinfrastruktur, koppar och fiber


Exalt erbjuder

Vi erbjuder dig en arbetsplats att trivas på, frihet under ansvar och möjlighet att utvecklas. Dessutom får du arbeta med spännande kunder och genom ditt arbete göra skillnad både hos Exalt och våra kunder. Hos oss på Exalt värnar vi om att du får ihop din roll både på och utanför arbetet. Självklart har vi friskvård och flexibla pensioner.

För rätt person finns det goda utvecklingsmöjligheter.

Övrigt

Anställningsform: Tillsvidare
Anställningsdatum: Snarast/enligt överenskommelse
Tjänstgöringsgrad: 100% 
Placeringsort: Stockholm

Vill du bli en del av Exalt så vill vi ha din ansökan senast 2020-10-31. Vi beaktar ansökningar löpande och tjänsten kan därför komma att tillsättas innan ansökningstiden löpt ut.

Rekryteringen sköts av Women Ahead – en rekryteringsbyrå med fokus på kvinnor. För frågor om tjänsten, kontakta petra@womenahead.se eller 0767-236208.

  

           

Stäng meny