Inköpschef

Om Tykoflex

Tykoflex är ett familjeägt, svenskt verkstadsföretag. Vi arbetar med tillverkning, produktutveckling, och försäljning av högkvalitativa kapslingar för skarvning av fiber i luft, mark och hav samt kopplingselement för rörsystem. Med andra ord är vi en del av utbyggnaden av dagens och morgondagens infrastruktur. Vi har en stark position i Skandinavien och exporterar till länder både inom och utanför EU.  
 

Tykoflex har idag 76 anställda med en omsättning på 130 MSEK år 2019 och vi befinner oss i ett expansivt och mycket spännande läge. 

Nu letar vi efter dig – en modern ledare som vill vara med på vår resa att bygga en stark företagskultur som vilar på tillit, engagemang och nytänkande.

Om rollen som Inköpschef

Som inköpschef hos oss är det viktigt att du är affärsmässig och har lätt för att skapa långsiktiga relationer, både internt och externt. Du kommer ha övergripande ansvar för inköpsarbetet och arbeta nära våra leverantörer genom att utveckla och vårda leverantörssamarbetet. Du säkerställer avtal med priser och villkor samt kvalitetssäkrar våra inköpsrutiner. Du har fullt ansvar för våra befintliga leverantörer samt för etablering av nya.

Miljön är viktig för oss på Tykoflex och vi är sedan länge certifierade i ISO 14001. Vår inköpsavdelning spelar en viktig roll i vårt miljöarbete och du förväntas leda avdelningen på ett proaktivt sätt inom området.

Du kommer vara en del av ledningsgruppen som med dig består av 8 personer. Rollen innefattar i dagsläget personalansvar om en person.

Din profil

Dina personliga egenskaper väger tungt och för att trivas hos oss ska du vara engagerad, kreativ och uppskatta att arbeta i en föränderlig miljö. Ingen dag är den andra lik varför du behöver vara lösningsorienterad och prestigelös. Vidare är du rak och tydlig i din kommunikation och har en förmåga att fatta välgrundade beslut och ett starkt affärsmannaskap.

Som inköpschef hos oss behöver du inte nödvändigtvis ha erfarenhet av att ha varit chef sedan tidigare. Du kan istället ha ledarerfarenhet från exempelvis projektledning eller att ha verkat som teamledare. Det viktigaste är att intresset för människor finns och att ditt ledarskap sympatiserar med vårt. Med andra ord ska du drivas av att skapa engagemang och motivation hos dem som du leder. Du gillar att utvecklas samt att ständigt förbättra och utveckla.

Som person drivs du av resultat och har en stark värdegrund i det du vill åstadkomma och förändra. Att leverera i tid till rätt kvalitet ser du som en självklarhet.

Din kompetens och bakgrund

·       Civilingenjör, Civilekonomexamen eller annan relevant akademisk examen

·       Erfarenhet från strategiskt inköpsarbete

·       God förhandlingsvana samt gärna erfarenhet inom avtalsrätt

·       Arbetat med Monitor (meriterande)

·       Erfarenhet av arbete från ISO certifierad verksamhet och med det aktivt arbetat med miljö- samt kundkrav (meriterande)

·       Tekniskt intresse (meriterande)

·       God analytisk förmåga

·       Goda kunskaper i Svenska och engelska i både tal och skrift

Vårt erbjudande till dig

Hos oss kommer du att få chansen att vara med på, och inneha en viktig roll, i vår förändringsresa. Med ett stort eget mandat kommer du tillsammans med vår ledningsgrupp och övriga kollegor, bibehålla och utveckla vår inköpsstrategi. Vi erbjuder en arbetsplats med arbetsmiljö i fokus, korta beslutsvägar och möjligheten att förena privatliv med utveckling i din yrkesroll.

Övrigt

Anställningsform: Tillsvidare

Anställningsdatum: Snarast/enligt överenskommelse

Tjänstgöringsgrad: 100% 

Placeringsort: Stockholm

Vill du bli en del av Tykoflex så vill vi ha din ansökan senast 2020-08-31. Vi beaktar ansökningar löpande och tjänsten kan därför komma att tillsättas innan ansökningstiden löpt ut.

Rekryteringen sköts av Women Ahead – en rekryteringsbyrå med fokus på kvinnor. För frågor om tjänsten, kontakta michaela@womenahead.se eller 0705-081508

Stäng meny