Senior Affärsutvecklare

Om Sogeti

Sogeti är ett företag inom Capgemini-koncernen för konsulttjänster inom framförallt IT och verksamhetsstyrning. Sogeti har cirka 27 000 medarbetare fördelade på över 100 kontor i 13 länder. I Sverige arbetar över 1 150 konsulter vid företagets 21 svenska kontor. 

Organisationen är enkel, flexibel och drivs av ett tydligt entreprenörskap. Sogeti arbetar decentraliserat och entreprenörsdrivet. De ser till att dela kunskap och nyttja all tillgänglig kompetens både nationellt och globalt. 

Sogeti har också grundat SogetiLabs, där vi samlat våra främsta experter med uppgift att driva utvecklingen och förflytta synen på IT (informationsteknik) till BT (Business Technology).

Senior Affärsutvecklare Sogeti Sverige

Sogeti Sverige är i en expansiv fas som gör att vi nu letar efter ett antal personer som kan driva affärsutvecklingen och tillväxt framåt hos våra kunder.

I rollen som Senior Affärsutvecklare är det du som ansvarar för dialogen och relationen med våra största nuvarande och blivande kunder. Det innebär att identifiera vem som är rätt person att kontakta och initiera dialog utifrån kundernas behovsbild.

Tillsammans med våra konsulter leder du sedan arbetet med att ta fram förslag på hur vi kan möta och överträffa kundernas förväntan. Vi har ett antal nationella satsningsområden i Sverige som alla har experter kopplat till sig. Så förutom att erbjuda vår lokala expertkompetens blir din uppgift blir att inleda dialog med våra kunder om dessa satsningsområden och bjuda in experterna till samtal.

Vi tror att du tycker att det är kul att vinna, oavsett om det gäller att lyckas med att ta en ny affär, nå ditt resultat eller bredda vår produktportfölj hos våra befintliga kunder. Vi jobbar tätt tillsammans i team för att nå våra mål och vi tror att gillar att vara en del av det.

Vem vi söker, vem är du och dina möjligheter

Nu söker vi dig som vill vara med och fortsätta driva vår tillväxt. Vi finns på 21 orter runt om i Sverige och vi söker affärsutvecklare till många av dem. Till din hjälp har du grymma lokala kollegor på respektive ort, 1150 i Sverige och 25 000 (!) i världen. Du kommer vara stationerad på en ort och arbeta med den ortens lokala kundbas, men vi önskar också att du har inställningen att du vill bidra till hela Sveriges tillväxt och därigenom bygga ditt nätverk och samarbeta över ortsgränser.

Din profil

·        Akademisk bakgrund eller likvärdig eftergymnasial utbildning är ett krav

·        Du har tidigare erfarenhet av försäljning och kundkontakt

·        Förståelse för din kund och din kunds kund

·        Nyfiken på ny teknik/möjligheter med ny teknik

·        Erfarenhet från telekom, it- och teknikbranschen är meriterande men inget krav

·        B-körkort

Egenskaper

Vi värdesätter högt är att du har rätt personlighet och rätt inställning. Du besitter en god samarbetsförmåga och har lätt att knyta nya kontakter. Du är nyfiken, flexibel, prestigelös och kreativ i din roll och har en hög social kompetens. Du är förtroendeingivande och relationsbyggande med en stor portion tålamod. Mål- och resultatorienterad samt har en förmåga att tänka utanför boxen.

Varför Sogeti

Människor utgör hjärtat och hjärnan i vår organisation. Våra grundläggande värderingar bygger på öppenhet, ärlighet, respekt och förtroende för individen. Vi tycker det är viktigt att uppmuntra, vidareutveckla och belöna våra medarbetare. Det är en förutsättning för att lyckas.

Vår målsättning är att du ska få vara med på vår gemensamma resa att utveckla våra kunders affärer, och därmed utveckla oss själva. För att nå det försöker vi arbeta med en lärande kultur där samarbete, coachning och feedback är centrala delar. Du har en nära dialog med din teamchef, kollegor och kunder.

För att riktigt trivas hos oss tror vi att du tycker det är roligt att samarbeta och utvecklas i våra nätverk genom lika delar deltagande och ansvarstagande. Vi tror att du tycker det är spännande att ha möjlighet att jobba med lokala uppdrag på din ort, men att också ibland ha möjlighet att ta uppdrag på andra orter i Sverige eller utomlands.

När du känner dig redo för en utmaning finns många olika roller och uppdrag du kan ta – kompetensansvarig för ett område, pre-sale, mentor och coach, talare på interna och externa events med flera. Vill du så kan du.

Och när livet är fullt av hämtning och lämning, VAB och barnens aktiviteter så försöker vi hitta bra lösningar för att få ihop jobbet med livet i övrigt. Och finns det en kväll ledig så finns det trevliga kollegor att hänga med på olika sociala aktiviteter och teamträffar.

#addher – Sveriges största nätverk för kvinnor i IT-branschen


#addher (tidigare känt som winIT) är ett nätverk för IT-kvinnor som initierats och drivs av Sogeti. Endast en av fem personer i IT-branschen är kvinnor. De som är verksamma behöver synas mer dels för att attrahera fler kvinnor, dels för att kunna ta plats på alla roller och positioner. #addher är ett av våra konkreta initiativ för att få till en positiv förändring.

”Det finns inga kvinnor i IT-branschen…” eller ”De har inte tillräcklig expertis för att…”. Vi hävdar bestämt motsatsen och tror på konkreta handlingar för att bemöta denna typ av osanningar. Vi vet att en bra balans mellan andelen kvinnor och män inom vår verksamhet är a och o. Genom åren har vi därför satsat hårt på konkreta kvinnoinriktade initiativ.

Sedan 2010 har vi bedrivit det externa nätverket winIT, med målet att få våra fantastiska IT-kvinnor att ta plats, i alla roller, och attrahera fler kvinnor till vår bransch. Nätverket har vuxit lavinartat och är sedan några år tillbaka Sveriges största nätverk för kvinnor i IT-branschen, med över 4600 medlemmar på 17 orter. Nu har winIT (det tidigare namnet på nätverket) tagits till nästa nivå och detta synliggör vi genom att byta namn till #addher. Vi går från inspiration till ett tydligare fokus på handling.

Vill du bli en del av Sogeti? Vi beaktar ansökningar löpande och tjänsten kan därför komma att tillsättas innan ansökningstiden löpt ut.

Rekryteringen sköts av Women Ahead – en rekryteringsbyrå med fokus på kvinnor inom IT-, teknik- och telekom. För frågor om tjänsten, kontakta petra@womenahead.se eller 0767-23 62 08..

Stäng meny