Planeringsingenjör

 

Konfidentiellt Uppdrag

Befattning: Planeringsingenjör
Placeringsort: Solna

 

Om rollen

Du kommer att:

  • Koordinera och hittar lösningar på nätbyggnationsfrågor samt ta fram beslutsunderlag.
  • Hantera detaljplaner och exploateringar.
  • Utföra nätberäkningar och dimensionera för ny- och ombyggnation av distributionsnätet.
  • Genomföra tekniska och ekonomiska beräkningar på föreslagna alternativ.

Som Planeringsingenjör ansvarar du för att främja olika anläggningsåtgärder, genomföra förprojekteringar samt att ta fram beslut för projekt från 0,4 till 20 kV. Projekten som genomförs finns i områden som kännetecknas av landsbygd, stadsmiljö eller skärgård.

Din roll är att ta fram lösningar för frågor kring förnyelse av befintligt elnät och anpassning till kundernas behov. På sikt finns möjligheten för rätt person att bli områdesansvarig, vilket innebär mycket kontakter inom och utom bolaget angående infrastruktur- och investeringsfrågor. Arbetet kan i och med kund- ochanläggningsbesök medföra resor.

 

Vi söker dig som

  • Har en elkraftteknisk ingenjörsutbildning på högskolenivå, YH-utbildning eller motsvarande.
  • Har du hunnit arbeta minst ett par år inom elkraft. 
  • Körkort klass B erfordras.

Som person är du strukturerad, analytisk, serviceinriktad och har god problemlösningsförmåga. Du ser samarbete och kundorientering som viktiga framgångsfaktorer. Du har också lätt för att uttrycka dig i både tal och skrift.

Det är meriterande om du

Har erfarenhet från något av följande: projektering, beredning, detaljplanearbete, exploateringar, EBR, branschstandard, utredningar samt kunskap om föreskrifter

Vi erbjuder

Förutom att du får vara med och forma framtidens smarta energisamhälle så erbjuder vi en arbetsplats med goda möjligheter till utveckling. Vi uppmuntrar dig som vill komma vidare och utforska nya områden inom företaget. Med vår karriär- och utvecklingsmodell vill vi skapa tydlighet i vilka möjligheter du har att utvecklas i den inriktning du vill. Det är viktigt att hela livet fungerar och därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid.

Vi är övertygade om att mångfald och inkludering leder till nytänkande, förbättrade affärsresultat och ökat engagemang och vi strävar efter att representera mångfalden bland våra kunder och samhället vi verkar i. Vi sitter i ljusa och moderna lokaler i Solna. Ett stenkast från Mall Of Scandinavia.

Övrig information

Anställningsform:                                      Tillsvidare anställning
Anställningens omfattning:                      Heltid

Tjänsten kan vara säkerhetsklassad vilket innebär att en registerkontroll och säkerhetsprövningsintervju i enlighet med säkerhetsskyddslagen genomförs innan anställning.

Rekryteringen sköts av Women Ahead – en rekryteringsbyrå med fokus på kvinnor inom IT-, teknik- och telekom. För frågor om tjänsten, kontakta petra@womenahead.se