Business Manager

Business Manager – Industry Management Automation

Om Phoenix Contact

Phoenix Contact är ett världsledande företag inom anslutningsteknik och industriell automation med innovativa och inspirerande produkter och lösningar för olika branscher. Våra 17000 medarbetare finns i 80 länder världen över och vi omsätter ca 20 miljarder kronor.

Avdelningen för IMA (Industry Management Automation) söker nu en budgetansvarig Business Manager inom industriell datakommunikation och automation.

Phoenix Contact erbjuder dig ett stimulerande arbete där du får vara en del av tillväxtresan och bygga upp affärsområdet Industry Management Automation.

Om tjänsten

I rollen som Business Manager utvecklar du försäljningen inom ditt område, identifierar prospekts och bokar samt genomför ett antal kundbesök per vecka. I tjänsten ingår att upprätta en försäljningsbudget samt ansvara för att budgeterad försäljningsvolym uppnås. Rollen kommer att utvecklas successivt där du kommer att vara en sammanhållande kraft i projekt mot kund i team tillsammans med teknisk service, applikationsingenjörer och produktchefer.

Phoenix Contacts system bygger på omfattande och innovativa produktprogram för automation, kommunikation, cloud/molnlösningar och anslutningsteknik. För att kunna erbjuda kunderna en optimal lösning med deras system är det viktigt att förstå kundens verksamhet och ta fram och presentera bästa möjliga lösning. Goda kunskaper om datanät och industriell datakommunikation samt hur automationskomponenter samverkar i ett helhetsperspektiv ser vi som meriterande.

Din profil

Vi ser att du som sökande har minst tre års arbetslivserfarenhet från försäljning mot företagskunder alternativt verkat som konsult. Vidare behärskar du både svenska och engelska obehindrat i tal och skrift. B-körkort är nödvändigt då arbetet av naturliga skäl ofta sker utanför kontoret.

För att lyckas i rollen ser vi att du som söker kännetecknas av ett starkt driv och som med engagemang alltid strävar efter att uppnå goda resultat. Du har en tydlig och kommunikativ förmåga som med ett strukturerat och servicevänligt tillvägagångssätt kan samarbeta med såväl kunder som kollegor. Du är resultat- och lösningsorienterad och gillar att arbeta i team för att nå dina mål.

Meriterande har du:

·        God förståelse/erfarenhet av industriella nätverk

·        God förståelse/erfarenhet av industriella fältbussar som Profinet, Profibus, Modbus etc.

·        Grundläggande förståelse/erfarenhet av PLC/HMI lösningar är önskvärt

·        Erfarenhet av Cloudlösningar

Kultur

Phoenix Contact kan erbjuda dig ett stimulerande arbete i framgångsrikt företag med goda möjligheter att utvecklas. Företaget har nära samarbete med moderföretaget i Tyskland där bland annat en stor del av utbildning och introduktion genomförs.

Sök rollen och bli en del av Phoenix Contacts innovativa och vinnande team.

Övrigt

Tillträde: Enligt ö.k.
Lön: Fast månadslön
Arbetstid: Heltid
Ort: Stockholm

Vill du bli en del av Phoenix? Vi önskar ha din ansökan senast 2019-10-31. Vi beaktar ansökningar löpande och tjänsten kan därför komma att tillsättas innan ansökningstiden löpt ut.

Rekryteringen sköts av Women Ahead – en rekryteringsbyrå med fokus på kvinnor inom IT-, teknik- och telekom. För frågor om tjänsten, kontakta petra@womenahead.se eller 0767-236208.

Stäng meny