Affärsutvecklare/ säljande produktchef E-Mobility

Affärsutvecklare/ Säljande Produktchef E-Mobility

Om Phoenix Contact

Phoenix Contact är ett världsledande företag inom anslutningsteknik och industriell automation med innovativa och inspirerande produkter och lösningar för olika branscher. Våra 17000 medarbetare finns i 80 länder världen över och vi omsätter ca 20 miljarder kronor.

Ett av våra stora satsningsområden sedan ett antal år är E-Mobility och där har vi redan framgångsrikt etablerat oss som en ledande leverantör av komponenter till tillverkare av laddstationer likväl som till producenter av elbilar mm.

Phoenix Contact kan erbjuda dig ett stimulerande arbete där du själv kommer att medverka till den mycket stora omställningen till användningen av elbilar i vårt samhälle!Om tjänsten

Vi söker nu en Affärsutvecklare / Säljande Produktchef inom området E-Mobility dvs du får ansvar för att på den svenska marknaden marknadsföra vårt sortiment av produkter avsedda för laddningsinfrastruktur såsom kablage, laddkontroller, systemlösningar samt produkter avsedda för fordonsindustrin i form av främst ”vehicle inlets”. Därtill kommer du att ha ett eget kundansvar för utvalda kunder inom framförallt fordonsindustrin samtidigt som du i din roll som produktchef kommer att stötta vår säljkår i deras dagliga arbete.

Du kommer att ingå i ett team av andra produktchefer och säljare, men du kommer själv att få axla ett stort eget ansvar för att marknadsföra och sälja produktområdet E-Mobility på den svenska marknaden. Arbetet kommer att innebära omfattande kontakter och samarbete med vårt tyska moderbolag.

Initialt så innebär tjänsten produktutbildning på plats i Tyskland och på sikt en del resor framförallt i Sverige. Placeringen för denna tjänst är på vårt kontor i Göteborg, men för rätt kandidat kan även andra placeringsorter diskuteras.

Din profil

Vi söker dig som har teknisk utbildning på lägst gymnasienivå, men gärna med eftergymnasial påbyggnad i någon form. Erfarenhet av försäljning, försäljning mot bilindustrin samt produktchefskap är meriterande.

Din personlighet präglas av att du är lösningsorienterad, har ett gediget tekniskt kunnande och gärna i kombination med ett eget personligt intresse i syfte att medverka till ett samhälle där elbilar blir en verklighet för alla. Du är utåtriktad, självgående, kreativ och bekväm med att relativt självständigt utveckla produktområdet vidare inom det svenska företaget och på den svenska marknaden.

Ett krav är goda kunskaper i svenska och engelska språket såväl muntligt som skriftligt, samt B-körkort.

Kultur

Phoenix Contact kan erbjuda dig ett stimulerande arbete i framgångsrikt företag med goda möjligheter att utvecklas. Företaget har nära samarbete med moderföretaget i Tyskland där bland annat en stor del av utbildning och introduktion genomförs.

Sök rollen och bli en del av Phoenix Contacts innovativa och vinnande team.

Läs mer om affärsområdet E-Mobility här: https://www.phoenixcontact-emobility.com/en/

Övrigt

Tillträde: Enligt ö.k.
Lön: Fast månadslön + bonus
Arbetstid: Heltid
Ort: Göteborg eller med rätt kandidat kan annan placeringsort diskuteras

Vill du bli en del av Phoenix? Vi önskar ha din ansökan senast 2019-08-31. Vi beaktar ansökningar löpande och tjänsten kan därför komma att tillsättas innan ansökningstiden löpt ut.

Rekryteringen sköts av Women Ahead – en rekryteringsbyrå med fokus på kvinnor inom IT-, teknik- och telekom. För frågor om tjänsten, kontakta petra@womenahead.se eller 0767-236208.

Stäng meny